UW TUiN & SCHUTTiNG WORDT GEMAAKT MET PERFECTiE
UW TUiN & SCHUTTiNG .NL
 
Jaarkalender voor je tuin

Jaarkalender

 1. Januari
  Er groeien nog maar weinig planten in januari, maar er zijn toch wat klusjes in de tuin te doen. Dit is een goede tijd om hekjes en schuttingen te repareren en plannen voor de komende maanden te maken.
 2. Februari
  In januari is het koud, maar in februari kan het nog wel een stuk kouder worden. Slim dus om nu planten extra in de gaten te houden, zodat ze deze periode overleven. In de tuinkalender vind je alle klussen voor februari.
 3. Maart
  In maart kun je sommige planten al gaan planten, daarnaast zijn er wat onderhoudsklusjes waarmee je aan de slag kunt.
 4. April
  Pasen, Hemelvaart, Pinksteren, de lente is het seizoen van de lange weekenden. Nu heb je lekker de tijd om plannen te maken voor de tuin. Ga erop uit voor inspiratie!
 5. Mei
  De ‘r’ is uit de maand en dus zonder jas naar buiten! Controleer of planten de winter goed zijn doorgekomen en besteed aandacht aan de moestuin. Alles wat je deze maand kunt doen vind je in deze tuinkalender van mei.
 6. Juni
  Juni is de maand waarin vooral de moestuin veel aandacht vraagt. Misschien kun je zelfs al wat groente en fruit oogsten om van te eten. En mocht je op vakantie gaan, dan is dit de maand om iemand te vragen voor je tuin te zorgen.
 7. Juli
  Juli is een heerlijke maand om in de tuin bezig te zijn. Kruiden kunnen de komende weken geoogst, gedroogd of ingevroren worden. Pluk, knip of snij ze ‘s morgens vroeg, dan geuren ze het meest.
 8. Augustus
  Het oogsten van groente, verlichting installeren en het vastbinden van planten. Allemaal klussen voor in de tuin voor deze maand.
 9. September
  Vanaf september is het slim om planten nog wat extra aandacht te geven voordat de winter er weer aan komt. Vergeet vooral niet een beplantingsplan te maken, zodat je een juiste combinatie van bloembollen kunt bestellen.
 10. Oktober
  In oktober gaan we de tuin voorbereiden op de winter, maar vergeet de planten die in de tuin staan niet, want ook die hebben nu nog verzorging nodig.
 11. November
  Is het na de zomer somber en wat kaal in je tuin? Dat hoeft niet. Ga op pad voor inspirerende herfstideeën. Volgend jaar heb je dan misschien een Indian Summer in je eigen achtertuin.
 12. December
  Zijn jouw huis en tuin een kerstparadijsje of houd je juist van sobere decoraties? Wat je ook kiest, je tuin heeft allemaal verborgen schatten die je binnen en buiten kunt gebruiken als sfeermaker.